Contact

De Dassenwerkgroep Drenthe is een informele werkgroep die zich  bezighoudt met bescherming, monitoring en onderzoek van de das in Drenthe. 

De werkgroep geeft daarnaast voorlichting en advies. De leden verzorgen lezingen, excursies en tellingen. Voor meer informatie over dassen en hun leefwijze kunt u contact opnemen met Aaldrik Pot of Pauline Arends via onderstaande contactgegevens.

De Dassenwerkgroep Drenthe wordt gerund door vrijwilligers, en werkt nauw samen met terreinbeheerders als Staatsbosbeheer, Natuurmonumenten en Stichting Het Drentse Landschap.

Melden verkeersslachtoffers

Voor het melden van verkeersslachtoffers kunt u contact opnemen met:

  • Drenthe Noord-Oost (omgeving Assen-Oost, Rolde, Elp, Schoonloo, Grolloo, Hooghalen): Pauline Arends (06-51416929)
  • Drenthe Noord-West (omgeving Assen-West, Veenhuizen, Norg, Vries, Roden): Aaldrik Pot (06-51453305)
  • Verkeerslachtoffers elders in de provincie Drenthe graag doorgeven aan Das & Boom en bij de betreffende gemeente om de das eventueel op te laten halen.

Werkgroep Zuid-Drenthe

In Zuid-Drenthe is de Werkgroep Dassen Zuid-Drenthe actief, zij maken deel uit van IVN Hoogeveen. Meer informatie vind je hier.

Dassenschade

Schade aan landbouwgewassen kan gemeld worden bij het Faunafonds, via www.faunaschade.nl. 

Colofon

Websitebeheer: Jan Duker (www.janduker.nl) en Aaldrik Pot. Email: aaldrikpot(at)gmail.com. Copyright: De foto’s op deze website zijn auteursrechtelijk beschermd. Gebruik mag alleen na toestemming van de Dassenwerkgroep Drenthe.

De folder en de website van de Dassenwerkgroep Drenthe zijn mede tot stand gekomen dankzij een bijdrage van het Prins Bernhard Cultuurfonds Drenthe.