Nieuwsbrieven

Dassennieuwsbrief 2023

Ook dit jaar hebben wij als Dassenwerkgroep Drenthe een nieuwsbrief geschreven, met naast een aantal vaste rubrieken, bijdrages van diverse regio’s van onze Dassenwerkgroep.

Verder een samenvatting van het onderzoek dat Tessa Weeke van Staatsbosbeheer deed in het kader van haar hbo-opleiding Bos- en Natuurbeheer naar de verschillen in vegetatieontwikkeling op dassenburchten en de omgeving. Het is voor het eerst dat iemand dit onderzocht en het werpt nieuw licht op de rol van de das in het ecosysteem.

Nieuwsbrief najaar 2023

Dassennieuwsbrief 2022

Wat was het een droge en warme zomer! Ook de dassen hadden daar last van. Door de droogte trekken de wormen zich diep in de grond terug en kunnen de dassen er niet meer bij. Zij moeten dan alternatief voedsel vinden en gaan op zoek naar emelten en engerlingen. Hierbij beschadigen zij het gras en zodoende hebben zij dit jaar hier en daar schade veroorzaakt op o.a. een begraafplaats, een voetbalveld en een golfbaan. Onze leden hadden dan ook het een en ander aan voorlichting te doen en hulp te bieden.

In deze nieuwsbrief de ontwikkelingen van de dassenpopulatie in Drenthe, een artikel over de schommelingen in de bezetting op een burcht, relatie grondverzet door dassen en geboorte van jongen, stand van zaken verkeersslachtoffers en een stukje dassengeschiedenis.

Nieuwsbrief najaar 2022

Dassennieuwsbrief 2021

Om geïnteresseerden op de hoogte te houden en te brengen over het wel en wee van de dassen in Drenthe hebben we als Dassenwerkgroep Drenthe deze nieuwsbrief gemaakt met bijdragen van de diverse regionale “afdelingen” van de Dassenwerkgroep Drenthe.
We zullen jaarlijks in het najaar een dassennieuwsbrief uitbrengen.

Niet alleen deze dassennieuwsbrief is nieuw; we hebben, met een bijdrage van het Prins Bernhard Cultuurfonds, ook een update kunnen maken van onze dassenfolder. Op de voorkant van de folder en in de kop van de nieuwsbrief is ons nieuwe logo te zien, gemaakt door werkgroepslid Sonja van der Wijk.

Nieuwsbrief najaar 2021