Behandelbedrag terugbetaald

De provincie Drenthe gaat het behandelbedrag voor de aanvraag van een vergoeding van faunaschade terugbetalen. Tot nu toe moesten agrariërs de 300 euro zelf betalen. Het bedrag werd niet verrekend met een eventueel uitgekeerde schadevergoeding. Het gaat om aanvragen voor schade aan gewassen en landbouwhuisdieren door wolf, lynx, wilde kat, otter, bever en das.  De provincie hoopt dat de melddrempel lager wordt en zegt dat ze hierdoor de schade die wordt veroorzaakt door bovengenoemde soorten beter in kaart kan brengen.

Op zich is dit goed nieuws voor de dassen, die op sommige plekken schade in maisvelden kunnen veroorzaken. De Dassenwerkgroep Drenthe heeft regelmatig aangedrongen bij de provincie op het afschaffen van het behandelbedrag. In onze contacten met agrariërs werd het behandelbedrag vaak als grote ergernis genoemd en nam de roep om andere, meer drastische maatregelen toe. De Dassenwerkgroep Drenthe hoopt dat met het besluit van de provincie deze roep verstilt.  Meer informatie is te vinden op de website van de provincie Drenthe.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>